Ansöka om trygghetslarm

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Trygghetslarm

Om du känner dig otrygg eller är orolig för att ramla och bli liggande utan hjälp kan du ansöka om trygghetslarm. Larmet bärs vanligtvis som en klocka runt handleden och med larmet kan du tillkalla hjälp alla tider på dygnet.

Larmet är kopplat till en larmcentral. När du har larmat ringer personalen upp dig och kan prata med dig var du än befinner dig i bostaden. Har du larmat och personalen inte får kontakt med dig, då åker hemtjänsten hem till dig för att ta reda på hur du mår.

Larmen installeras av kommunens hemtjänstpersonal och du måste lämna ut en nyckel till hemtjänsten, så att de kan komma in och hjälpa dig om du larmar.

Trygghetslarm medför en kostnad, se information här.

Om du redan har andra biståndsbedömda insatser (till exempel hemtjänst) eller är yngre än 75 år måste du använda e-tjänsten "Ansökan om bistånd enligt Socialtjänstlagen" eller  kontakta en biståndshandläggare via kommunens Kontaktcenter Telefon: 0171-525 00  Telefontid: 08:30 - 09:30 måndag, onsdag, torsdag och fredag.

Har du frågor, kontakta kommunens Kontaktcenter Telefon: 0171-525 00, 08:00 - 16:00 måndag till torsdag och 08:00 - 15:00 fredagar.

Håbo kommun samlar in dina personuppgifter i syfte att hantera denna e-tjänst.
Läs mer om dina rättigheter, hur Håbo kommun hanterar personuppgifter samt hur du kommer i kontakt med dataskyddsombudet på habo.se/personuppgifter.

Följande behövs för e-tjänsten

  • För att få trygghetslarm måste man ha fyll 75 år och vara folkbokförd i Håbo kommun.
  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa